Be My Followers

Friday, October 19, 2012

setiap apa yang kita katakan menggambar kan hati kita...

selamat pagi..
dan salam jumaat smua...
senyum-senyum selalu..:)
pagi-pagi ni aku ber facebook tiba-tiba aku jumpa ni..
tiba-tiba rasa nak share untuk mengingat kan diri sendiri dan mungkin pada yang lain...


"setiap apa yang kita katakan menggambar kan hati kita"...
terasa la pulak he3...
dan terfikir jugak macam mana lah orang mendengar dan menilai aku baik ke tak??
so hati-hati lah dengan tuturbicara kita kerana itu akan memperlihat kan keperibadian kita...
setiap kali kalo nak bercakap kita kena fikir baik dan buruk die dulu...takut pulak kalo ada yang terasa nanti..tapi kita kan manusia kadang-kadang bila dah sakit hati aku cakap je...taksempat nak fikir-fikir lagi...hehehehe
 mungkin lepas ni aku akan lebih mengawal emosi ye... :)


*sekadar renungan dhari jumaat ini...semoga hari ini lebih baik dari hari-hari yang sebelum nya...:)



1 comment:

@lfidah @dim said...

kita kena jaga setiap dari kata-kata kita.takut kita mengecilkan hati dan perasaan orang..so sama-sama kita mengingati.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...