Be My Followers

Tuesday, February 26, 2013

petang selasa..

selamat malam =)
malam ni aku tak jalan kan aktiviti fokus-fokus aku dengan kak fida 
jadi sempat la nak up date cita malam-malam..

ok ceritanya pasal petang tadi masa aku balik kerja.
hujan bukan main lebat lagi sampai basah baju aku bila sampai dekat kereta
bila dah hujan tu aku pun bukan main fokus bawak kereta tegak kepala
maklum la aku ni pemandu amatur selama-lamanya he3

ni gambar yg sempat aku ambil tapi ni masa hujan dah reda sikit la
kalo lebat tak berani mak nak he3


jalan depan lagi kering je jalan tu tak hujan pun huh...lega rasa
tapi hujan dah tak de lori pulak bederet-deret dah tu tak nak duduk tepi pulak tu
bengang..."kenderaan berat sila ke lorong kiri...!!!"
lambat la aku sampi rumah =(



header baru..

selamat petang..
selamat hari selasa semua..
hari ni aku tukar header baru...nak juga tukar sebab tengok kak fyda dah tukar walau pun tak secantik header dia (hasad dengki yang semakin menular dalam diri aku)he3

walaupun tak cantik tp aku akn cuba cantikkan dia lagi
tuggu ye..


yang latar belakang tu aku tak sure ambil kat mana sebab memang dh ada dalam lpy aku
aku tambah la dolce amira je he3 igat nak letak gambar or pepe lagi tapi tapi nanti aku ubah
buat masa guna yang ni dulu.

ini pula gambar header yang lama..

dah puas aku cari yang ori penye gambar tak jumpa
 jadi copy je cambar kat blog sebelun dia bertukar. =)

sekian sahaja cerita petang ini...
xoxo






Friday, February 22, 2013

salam jumaat..




Daripada Abu Hurairah katanya, Rasulullah bersabda, maksudnya: “ Sebaik-baik hari yang terbit matahari ialah Jumaat, pada hari itulah, Adam diciptakan dan pada hari itulah juga dia dikeluarkan dari syurga.) Riwayat Muslim) 





Tuesday, February 19, 2013

selamat pagi...

selamat pagi selasa...
tiada apa yang nak di katakan untuk pagi ini cuma..
:)

Monday, February 18, 2013

mimpi gigi atas patah...

selamat pagi isnin...
pagi ini aku pergi kerja dengan penuh dengan kegusaran
disebab kan mimpi aku malam tadi..
mimpi gigi patah tapi skerat mcam ni..
dia tak patah semua..tapi ada darah..
sampai je ofis aku terus google pasal mimpi aku tapi kebanyakan nya gigi patah semuanya..
kes aku pulak patah sekerat je,yang menambah kan rasa susah hati aku ni sebab semua yang melibatkan gigi patah ni mesti maksud dia "akan ada saudara yang terdekat meninggal" uhhh YA ALLAH minta dijauh kan aku takut aku taknak hilang orang yang aku sayang..

sebelum ni aku pernah mimpi juga gigi aku goyang gila memnag dah nak patah sangat la..tapi aku tak perasan gigi atas ke bawah yang patah tu.
lepas tu atuk aku sakit masuk hospital esok tu dia meninggal.
bukan aku nak percaya tapi di sebab kan mimpi aku tu pernah menjadi realiti yang membuat kan aku rasa
sangat-sangat la risau..
dari pagi otak aku asyik berfikir macam mana adik ,along,ayah ,mak aku die orang wat apa ??ok ke tak ???

"YA ALLAH aku harap mainan tidur je...
semoga dipanjang kan umur kami sekeluarga.."
AMIN...

*ajal maut di tangan tuhan apa pun yang jadi kita kena terima dengan redha...

Sunday, February 17, 2013

ahad yang....


arghhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!
memang bosan gila-gila punye...
sebab along dah balikkkk..
tak dapat nak jalan-jalan lagi...
pasni kalo dia balik mesti skejap sabtu ahad je..

terperuk je dekat rumah ni...
nak jalan sorang-sorang memanag tak la
adik aku???buat hal sendiri je @ dengan dunia dia je

jadi....apa yang nak saya lakukan sepanjang hari ini???
uishh serabut23x..


Friday, February 15, 2013

jumaat dan cerita nya...

selamat malam...
hari ini adalah hari jumaat aku yamg memang  serabutttt untuk aku 


mula-mula 


aha....sekali pandang macam takde salah tapi...cuba korang tgok yang aku bulat kan tu
...tu lah msaalah aku
terpakai salah kasut seelah kasut aku sebelah lagi kasut along aku...memang tak la kan pakai kasut sbelah besar..sebelah kecik(patut rasa lain macam je :P )
pada pagi aku paki bileh tak perasan sampai lah akak aku tepon agi tau kasut dekat rumah sebelah saiz lain 
so dia suruh aku tengok..dan ternyata...memnag sah la aku pakai seelah lagi kasut dia...

dah habis keserabutan yang melanda tu...
lapy aku pulak buat hal...tiba-tiba tak nak keluar huruf-huruf yang aku taip...
nasib baik de orang tolong...dah ok balik

selamatlpy aku masih boleh dirawat hikhikhik

#sekian cerita serabut perut  aku bersambung lagi...
daaaaaa... :)


lagu yang menyentuh hati...

salam jumaat...
selamat pagi semua....
tiba-tiba je aku tersentuh dengar lagu ni 
tajuk dia "teman yang ku kasih"
degar lagu ni n hayati lirik dia rasa tersentuh pulak....
dalam persahaatan harus ada "keikhlasa" paling utama ye.. 

#aku bukan kawan yang baik tapi aku akan cuba jadi yang terbaik..

miss u ezza jo,tina karim,daya rashid :)
wahhh tiba-tiba touching.. :p


Engkaulah temanku
Tempatku mengadu
Tika tawa pilu
Tetap bersamaku

Teman yang kukasih
Akan ku hargai
Hingga akhir nanti
Kan kekal abadi

Ku pinta oh Tuhan
Agar berpanjangan
Sebuah Persahabatan
Penuh keikhlasan....


Thursday, February 14, 2013

fakta tentang senyum...



selamat petang...
hari ini aku banyak sangat gelak dengan kak fida...
jadi teringat tentang seyum....
dan aku jumpa fakta ini...
selain dari senyum itu satu sedekah tapi senyum juga dapat...


1.senyum mampu membuat anda lebih menarik.
2.senyum boleh menukar mood anda dan orang lain untuk jadi lebih baik.
3.senyum juga boleh menghilangkan stress..(so kalau kita bengan gan orang macam mana pun kita tetap kena senyum)
4.dengan senyum juga dapat menurunkan tekanan darah anda rendah(maklum la orang kalau dah ada darah tinggi memang cepat aje nak marah kan...so boleh la cuba teknik ni senyum selalu :)
5.senyum juga membuat kan anda awet muda...(ye ke?? loike he3)

tapi kalo senyum lebih2 orang kata gila pulak kan...so agak2 la syum tu yek...
pada aku pulak aku lebih suka senyum tak perlu kata apa-apa..

*sumber dari google...so kalau slah jgan salah kan aku slahkan en.google he3...




Wednesday, February 13, 2013

la tahzan amira...



hari ni aku sangat-sangat la sedih sebab.. saya hilag my sayag hari ini.. :(
pagi-pagi aku bgun tidur paggil-pangil dia tak gerak-gerak 
masa tu  dah aku dah nagis tak higat dah..

 kucig aku dah mati!!..pasal kucing mati pown aku ak ngis ke?? memag kelakar buyi nya
tapi pada aku pada orag yg sayang dan jaga kucing ni mesti tau macam mana rsa..
bila kucing yang kita jaga mati...ushhh tak terkata la aku...
  walaupun orag akan gelak bila dengar cerita aku ini tapi tu lah hakikat nye

semlam aku tak tidur sebab jaga dia...
tup2 hari ni dia mati ishhh memang sedih yang teramat la aku..

sampai cite ngan kak fida pagi ni pown aku nagis
dah la dia sakit masa raya cina ni semua klinik haiwan tutup..

yang wat aku terigat tu...
  dia sakit tapi bila tengok kawan-kawan dia main-main dia pon sibuk jugak dia lari-lari jatuh bila jatuh dia baring pastu agak-agak dah kuat sikit dia jalan balik..

aku memang tak nak tengok lagi pagi bila tau dia dah mati
 tadi aku cakap kat mak aku..
"mak tanam la dia.."
aku memang tak boleh tengok kalo aku tengok dia kena tanam lagi la aku nagis macam orang mati laki..
jadi baik tak payah...

*pemulaan hari yang kurang baik bagi aku tapi masih berharap ada yang indah untuk hari ini...




#sekian sahaja cerita sedih aku pagi ini 


Sunday, February 10, 2013

suamiku jururawat..


hello3 salam ahad...esok cuti lagi yehhhhhh!!! so tak de lah aku nak buat entry isnin yang biru he3
tapi nak wat entry isnin yang berwarna-warni boleh?? :P maklum lah cuti so happy dia berganda-ganda..
 dapat la aku melurus-lurus kan pinggang lagi di rumah..

suamiku jururawat..
cerita yang aku tengok semalam celik mata aku tengok cerita ni sebab tomok nampak sweet sangat,
sebelum ni aku bukan peminat tegar dia la just biasa2 aje tapi bila dah tengok cerita ni terus nak jadi peminat tegar lah hahahahha :p ahaksss...

part ni aku suka teruja tengok yana bawa motor tu....
cayalahhh...


sweet je bila part dia ngada2 tu...he3 i loike :)


*sumber gambar en.google :)

Friday, February 8, 2013

Jumaat ini...


Selamat petang dan salam jumaat semua...jumaat ni best sikit ceritanya..aku menunaikan kata janji manis aku untuk belanja kak fida ye..
Kali  ni kita org ke jusco..kalo sampai ni kita orang mesti makan makanan wajib kita orang wantan mee..(btl  ke aku aje tu??) he3 pape je la ea janji korang faham dah kn?
Bukan itu je tujuan kita orang ke sana tujuan seterusnya kak fida nk blikan seluar untuk budak kecik ammar hik3 


licin aku mkan..
di pejabt pos...
tgok kak fida yang kusyuk membeli :P hahahaha


Itu sahaja cerita aktiviti petang aku hari ini...
Bersambung lagi..
Love mm :)

Friday, February 1, 2013

jumaat sudah...

selamat tengah hari...
aktiviti jumaat aku hanya duduk di ofis... boring tapi
sbnar nya aku ada aktiiti lain yang nak dilakukan antara nya men update blog maklum la sejak aku ada aktiviti baru ni blog semakin di lupakan :p jadi masa rehat yang panjang ini aku ambil untuk membuat entry sebayak mungkin...(yo..yoar je aku ni :P ) tgok la nnt..dan satu lagi aktiviti nya........
jeng3...operasi rahsia hahahahaha 
faktor tambahan nye lagi adalah kat luar panas gile lagi la menambah
kan rasa malas nak keluar... 

ok lah...lupakan operasi rahsia aku tu...
memandang kan hari ini hari jumaat so aku ada cara untuk
 mengelakan korang punya selipar hilang he3 jadi lepas ni jangan ada alasan untuk tidak pegi sembyang jumaat (bgi kaum adam la)

ssekian sahaja entry mengarut tapi benar dari aku di tengah-tengah hari buta ini...

*love AM ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...